De spannendste maandag van het jaar 

Morgen is het weer zover. De Brabantse ministudenten mogen weer voor het eerst naar school om kennis te maken met de nieuwe juffen en meesters. Hoe spannend dat allemaal ook is, de juffen en meesters vinden het zeker net zo spannend als jullie!

Die lieve juffen zijn namelijk al de hele week in de weer geweest om ervoor te zorgen dat dit een fijn schooljaar wordt. Roosters werden gemaakt, klaslokalen werden opgeruimd, duizend kilo papier weggegooid, de poppenhoek is ingericht, lijstjes werden gemaakt, de laatjes zijn gevuld, digiboarden gecallibreerd en potloden tot in den treuren aangeslepen. 

Misschien kunnen jullie niet zo goed slapen vannacht, omdat je nog niet weet wat je te wachten staat dit jaar. Hopelijk mag je naast je vriendje zitten of mag je met gelpennen schrijven. Ga je nu eindelijk Chinese letters leren? Of word je kampioen tijdens het voetballen in de pauze? Waarschijnlijk loopt je hoofdje vannacht over met verwachtingen en wensen voor dit jaar. En het dan nog het allerbelangrijkste; een lieve juf of grappige meester die naar je luistert en waar je avonturen mee kan beleven. 

Terwijl jij hopelijk rustig in slaap valt blader ik nog een keer door de schoolgids en oefen ik jullie namen. Voorbereiding en structuur schijnen de sleutelwoorden te zijn maar soms zijn dingen gewoon niet voor te bereiden. Ik hoop dat dit een mooi jaar voor je wordt, en ik besef maar al te goed dat ik daarvoor zal gaan zorgen. Al stort de hele planning in, gaat alles mis, staat de hele wereld in brand. Ik ga voor jullie, zodat ik verdien dat jullie ook voor mij gaan.

Dat zo’n eerste schooldag niet altijd naar verwachting verloopt merkte ik al jaren geleden. De jongste kleuter werd na een indrukwekkende, vermoeiende, eerste dag werd opgehaald door haar moeder. “Hoe was het op school lieverd?” Het meisje keek haar moeder aan en zei “het was best leuk mam, maar die grote mevrouw daar praat de héle tijd door mij heen!”

Lieverds, (juffen, meesters én kinderen) veel plezier en sterkte morgen. Geniet, want voor je het weet is het alweer juni… 2020.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s