Café Weemoed, of all places

‘Een avondje Weemoed’ is een begrip voor mij en een aantal van m’n vrienden. Het is hét perfecte alternatief voor als je niet de kracht en energie/geld hebt om volle bak op stap te gaan, maar zittend in een studentenkamer met een bak lauwe schultenbrau ook niet tot de opties behoort.

Zo’n avond staat garant voor onbeperkt slap lullen. Een plek waar de rest van de horecabazen gezien de prijzen van de ontelbare biertjes (mét bijbehorend glas) nog een puntje aan kunnen zuigen. Hier worden alle wereldproblemen tussen een Trippel Karmeliet en een la Chouff zo opgelost. Als je het waagt een zoete witte wijn te bestellen word je aangekeken alsof je zijn kat hebt aangereden.

Goedkoop bier, dan zal de eigenaar wel echt hart voor z’n vak hebben omdat het niet om de omzet draait. Maar zodra je binnenkomt en hij je met een scherpe, oprecht chagrijnige blik aankijkt ga je daar ook weer meteen aan twijfelen. Gelukkig doen de kanten gordijntjes, ouderwetse tafelkleedjes en de asbakken op de tafels veel voor mijn innerlijke rust.

Praat heb je in ieder geval niet te kort. Achterin zit een oude man met een witte baard die zo verdacht veel op kapitein Iglo lijkt dat je op slag zin krijgt in vissticks. Ooit werd ik aangesproken door een vriendelijke vent die net mijn opa niet had kunnen zijn. ‘Wat en jij een ontzettend leuke vrouw’ was zijn openingszin. Dat had ie snel gezien. Ik had een wereldavond.

Zodra je over de drempel van deze kroeg stapt ben je in één klap een hippie en deel je alles. Je peuken, je geld, je gedachten, alles.

Ondanks dat ze nog niet helemaal gewend zijn aan het bezoek van ons als twintigers zijn we altijd welkom, aanpassen is een eitje.

de Weemoed, dé plek om ongegeneerd dronken te worden.

weemoed

2 thoughts on “Café Weemoed, of all places

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s