De vakantie van de juf

Als ik mensen vertel dat ik hard onderweg ben om op een dag een goede basisschool lerares te worden krijg ik nadat ze er een ‘oh, wat leuk’ uitpersen als tweede opmerking vaak ‘veel vakantie zeker?’ te horen. Inderdaad, zeker omdat ik zelf nog studeer heb ik tijdens de zomervakantie nog geen verantwoordelijkheden als toetsen nakijken, knuffels wassen, het volgende jaar voorbereiden en de action leeg kopen. Dat betekent: vrijheid! Maar het betekent ook jezelf bezig houden.

Terwijl mijn vrienden en vriendinnen hun dagen slijten op kantoor, horecagelegenheden (niet om zelf te drinken) en andere plekken om werknemer uit te hangen probeer ik met man en macht mezelf te entertainen. Ik ben niet iemand die zich snel verveelt, integendeel.

Ook bezoek ik deze zomer geen romantische tropische stranden en Disneyland Parijs in tegenstelling tot veel van mijn vrienden die aan de spreekwoordelijke ketting mee moeten.

De dagen dat mijn vriend(innen) of een van hun vrij is zijn onbeschrijflijk geweldig. Geluk is het enige dat groter wordt door het te delen. Dat houdt in dat vakantie voor mij betekent; schommelen tussen absoluut geluk vs dagen dat ik niemand heb om het mee te delen. Lees 5 keer m’n nagellak opnieuw doen en dat soort dingen.

Ondanks dat ik als een malle opzie tegen m’n laatste nog niet voldoende afgeronde assessment kan ik niet wachten tot de eerste dag dat ik weer ‘goedemorgen allemaal’ mag zeggen tegen ~25 lieve, nieuwe kindergezichtjes die me verwachtingsvol en nieuwsgierig aankijken.

Geluk is mooi als het diep van binnen zit en je het deelt met anderen – Guido Weijers

One thought on “De vakantie van de juf

  1. Hey Tessa. Succes met bloggen. Je hebt wel een perfecte dag uitgekozen om ermee te beginnen. Net zoas jij je best gaat doen om te schrijven, ga ik mijn best doen om te lezen wat je schrijft. 🙂

    Succes!

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s